БОЖІ ОБІТНИЦІ НА КОЖНУ ПОТРЕБУ ЖИТТЯ

Субота, 20.04.2024, 15:30

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | Божі обітниці | Реєстрація | Вхід

Головна » Розділи » 6. Що Біблія каже про » Церкву

Що Біблія каже про Церкву?
Для урядження виповнення часів, щоб усе об'єднати в Христі,— що на небі і що на землі. І все впокорив Він під ноги Йому, і Його дав найвище за все — за Голову Церкви, а вона — Його тіло, повня того, що все всім наповняє.
Ефесянам 1:10,. 22, 23
 
Що визволив нас із влади темряви й переставив нас до Царства Свого улюбленого Сина. І Він — Голова тіла, Церкви. Він початок, первороджений з мертвих, щоб у всьому Він мав першенство.
Колосянам 1:13, 18

Він каже до них: «А ви за кого Мене маєте?» А Симон Петро відповів і сказав: «Ти — Христос, Син Бога Живого!» А Ісус відповів і до нього промовив: «Блаженний ти, Симоне, сину Йонин, бо не тіло і кров оце тобі виявили, але Мій Небесний Отець. І кажу Я тобі, що ти скеля, і на скелі оцій побудую Я Церкву Свою,— і сили адові. не переможуть її».
Матвія 16:15—18

Збудовані на основі апостолів і пророків, де наріжним каменем є Сам Ісус Христос, що на ньому уся будівля, улад побудована, росте в святий храм у Господі, що на ньому і ви разом будуєтеся Духом на оселю Божу.
Ефесянам 2:20—22

Що від Нього має ймення кожен рід на небі й на землі. Тому слава в Церкві та Христі Ісусі на всі покоління на вічні віки. Амінь.
Ефесянам 3:15, 21

Бо чоловік — голова дружини, як і Христос — Голова Церкви, Сам Спаситель тіла! І як кориться Церква Христові, так і дружини своїм чоловікам у всьому. Чоловіки,— любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе, щоб її освятити, очистивши водяним купелем у слові, щоб поставити її Собі славною Церквою, що не має плями чи вади чи чогось такого, але щоб була свята й непорочна. Бо ніколи ніхто нe зненавидів власного тіла, а годує та гріє його, як і Христос Церкву.
Ефесянам 5:23—27, 29

І ви маєте в Нім повноту, а Він — Голова всякої влади й начальства. А не тримаючись Голови, від Якої все тіло, суглобами й зв'язями з'єднане й зміцнене, росте зростом Божим.
Колосянам 2:10, 19

Бо як в однім тілі маємо багато членів, а всі члени мають не однакове діяння, так багато нас є одне тіло в Христі, а зосібна ми один одному члени.
Римлянам 12:4, 5

Бо як тіло одне, але має членів багато, усі ж члени тіла, хоч їх багато, то тіло одне,— так і Христос. Бо ми всі одним Духом охрищені в тіло одне,— чи то юдеї, чи геллени, чи раби, чи то вільні,— і всі ми напоєні Духом одним.

Бо тіло не є один член, а багато. Коли скаже нога, що я не від тіла, бо я не рука, і то хіба через це не від тіла вона? І коли скаже вухо, що я не від тіла, бо я не око,— то хіба через це -не від тіла воно? Коли б оком було ціле тіло, то щ, був би слух? А коли б усе слух, то де був би нюх? Та нині Бог розклав Члени в тілі, кожного з них, як хотів. Якби всім одним членом були,— то де тіло було б? Отож, тепер членів багато,— та тіло одне. Бо око не може сказати руці: «Ти мені непотрібна»; або голова знов ногам: «Ви мені непотрібні». Але члени тіла, що здаються слабіші, значно більше потрібні. А тим, що вважаємо їх за зовсім нешановані в тілі, таким честь найбільшу приносимо, і бридкі наші члени отримують пристойність найбільшу, а нашим пристойним того — непотрібно.

Та Бог змішав тіло, і честь більшу дав нижчому членові, щоб поділення в тілі не було, а щоб члени однаково дбали один про одного. І коли терпить один член, то всі члени з ним терплять; і коли один член пошанований, то всі члени з ним тішаться. І ви — тіло Христове, а зосібна — ви члени. А інших поставив Бог у Церкві по-першу — апостолами, по-друге — пророками, по третє — учителями, потім дав сили, потім також дари вздоровлення, допомоги, управління, різні мови.
1Коринтянам 12:12—28

Благаємо ж, браття, ми вас — шануйте тих, що працюють між вами, і в вас старшинують у Господі, і навчають вас вони, і в великій любові їх майте за їхню працю. Між собою заховуйте мир.
Солунянам 5:12, 13

Спогадуйте наставників ваших, що вам говорили Слово Боже; і, дивлячися на кінець їхнього життя, переймайте їхню віру. Слухайтесь ваших наставників та коріться їм — вони бо пильнують душ ваших, як ті, хто має здати справу. Нехай вони роблять це з радістю, а не зідхаючи,— бо це для вас не корисне.
Євреям 13:7, 17

І Він, отож, настановив одних за апостолів, одних за пророків, а тих за благовісників, а тих за пастирів та вчителів, щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового.
Ефесянам 4:11, 12

Отож, ті, хто прийняв Його слово, охристилися. І пристало до них того дня душ тисяч зо три.І вони перебували в науці апостольській, та в спільноті братерській, і в ламанні хліба, та в молитвах. І був острах у кожній душі, бо багато чинили апостоли чуд, та знамен. А всі віруючі були вкупі, і мали все спільним. І вони продавали маєтки та добра, і всім їх ділили, як кому чого треба було. І кожного дня перебували вони однодушне у храмі, і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті, вихваляючи Бога та маючи ласку в усього народу. І щоденно до Церкви Господь додавав тих, що спасалися.
Дії 2:41—47

Як добре і приємно, коли брати живуть разом у згоді.
Псалом 133:1

Категорія: Церкву | Додав: obitnyci (10.01.2009)
Переглядів: 9789 | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0